STAMBOMEN VAN STEENHOVEN


mst

 

Dit is het wapen van de familie van Steenhoven.
Er bestaat echter
nog een ander wapen.


HET GESLACHT STEENHOVEN

Deze site is voor allen die geïnteresseerd zijn in de families:

Heeft u aanvullingen of verbeteringen? Neem dan contact op!

Klik hier als u wilt zoeken

INDEX

AALBURG
Voor de families VAN DER OF DEN STEENHOVEN uit Aalburg, Wijk, Genderen en Eethen en later Amsterdam, Zuidland en Dordrecht (waarbij over de oorsprong van de naam nog niets bekend is)

en hun nazaten te:

Van Steenhoven in Amsterdam

Van den Steenhoven in Dordrecht

Jan Steenhoven in Zuidland

OOSTERHOUT
Schuin boven Oosterhout lag het buurtschap Steelhoven, waar stamvader BARTHOLOMEUS VAN STEENHOVEN woonde. Zijn afstammelingen verspreidden zich over Oosterhout, Waspik, Raamsdonk en Gilze Rijen.

AMSTERDAM
In Amsterdam is in de zeventiende eeuw ook een familie Steenoven/Steenhoven gesignaleerd, met wie vooralsnog geen banden zijn gevonden naar het zuiden toe. Hiertoe behoorde ook de beroemde bisschop.

ENKHUIZEN
In Noordholland is een tak Steenhoven die uit Enkhuizen lijkt te komen. Misschien (door het gebrek aan voorvoegsels) is dit een zijtak van de Steenhovens uit Zuidland, maar die connectie is nog niet aangetoond.

Joost van Steenhoven in Zeeland
In Zeeland bestond een verdronken ridderkasteel Steenhof. Hier in de buurt lag een gehucht, bestaande uit veertien huizen, ten Z van Middelburg en ten O van Oostburg.
Ook bestond er een buiten, Steenhoven genaamd, op het eiland Walcheren, dat reeds in 1595 genoemd werd. Dit buiten lag twintig minuten ten ZW van Middelburg.

DEN HAAG
In Den Haag bestaat een tak STEENHOVEN, die afstamt van Gillis Jacob Steenhoven. Deze man, die oorspronkelijk Achilles heette, was geboren als slaaf in Batavia. In 1734 werd hij, zeven jaar oud, meegenomen door de 'eigenaars' naar Nederland. Hij werd qua achternaam vernoemd naar de boot waarop hij reisde.
Deze Gillis wilde echter niet deugen. Zijn pleegmoeder was veel geld kwijt om hem telkens uit de problemen te halen.
Waarschijnlijk huwde hij met Maria Kwakkelstijn en kreeg hij in 1753 een dochter Maria, die huwde met Mathias Boonacker.

Met dank aan:
Hans van der Steenhoven
Peter van de Steenoven
Heleen van der Steenhoven
Eefje van den Steenhoven
Andree van Emst
Ruud van Steenhoven
Frank van Steenhoven
Marko van der Steenhoven

 

 

TERUG naar MIJN STAMBOMEN